søndag 12. august 2012

INDIAN TRAFFIC

Som dere kanskje så i filmen fra forrige innlegg så er trafikken her i India noe for seg selv. The rules are: There are no rules! Det er tut istedenfor brems og kjøreretning er det ikke så nøye med. Som norsk fotgjenger i indisk trafikk ligger du egentlig ganske tynt ann hvis du må krysse gata. Bilene stopper ikke, og den slalomteknikken inderne bruker for å komme seg mellom bilene og over på andre siden er umulig å adoptere. Jeg må innrømme at det hender jeg bruker de som menneskelig skjold eller tar tak i sari-"tailen" (som henger over skulderen som skjerf nedover ryggen) til damene foran og gjemmer meg bak så best jeg kan.

Også det å sitte innenfor bildørene føles ikke alltid like trygt. Hver dag kjører jeg og Peter tilsammen to timer i bil til og fra skolen og det å sette seg i en bil her er vel en nær-døden-opplevelse i seg selv! Men det er klart at det er mange fler spennende ting å se på når man kjører bil her i forhold til Oslos kjedelige, trygge, alle-holder-fartsgrensen-trafikk.

Fest setebeltene (eller vent litt, det er jo ingen biler her som har setebelter!) og hold dere fast, her kommer noen bilder fra gatene her i Kolkata!


Bussen har ingen holdeplasser, du må hoppe av/på





Her gjelder det å holde seg godt fast!

Ikke alltid like lett å kommer fram på veien..


Må også legge ved noen bilder fra en biltur i New Delhi. Vi satte på med en vi har blitt kjent med fra Kolkata som også hadde med seg sin tre år gamle sønn på tur. Begge bildene er tatt mens vi kjørte rundt i Delhi sentrum.





1 kommentar:

  1. Utrolig fasinerende å se forskjellen mellom Norge og India. Så skummelt, håper det ikke går så fort som på E18! og at ingen av bilene har setebelte er som Norge i gamledager, morsomt! Kjør forsiktig :))

    SvarSlett