tirsdag 2. oktober 2012

Go Gandhi

For nøykatig 143 år siden, 2.oktober 1869 ble Mohandas Karamchand Gandhi, bedre kjent som Mahatma Gandhi, født. Mest kjent er han for å ha kjempet en ikke-voldelig kamp for Indias uavhengighet fra Storbritannia. Det har gjort han til en både nasjonal og internasjonal helt og i India er Gandhis fødselsdag en merkedag. Så da tenkte jeg at det var fint å markere dagen på bloggen her og sende han en aldri så liten takk, både for at han kjempet for dette landet som jeg har begynt å bli veldig glad i og for at vi på denne dagen har fri fra skolen!

http://inspirationaldaily.wordpress.com/tag/mahatma-gandhi/


Og for å oppdatere dere på det indiske livet så kan jeg si at det er spennende, utfordrende, innholdskrit og rett og slett ganske bra! Dagene flyr forbi, kan ikke tro at det er oktober allerede! Monsunen er snart over og høsten står for tur. I slutten av måneden reiser Marie hjem etter sju måneder i India og mammas kollega Kristin kommer for å jobbe her det neste halve året. Det betyr at om bare en måned er vi over i andre halvdel av året i India! Hvis tiden fortsetter i dette tempoet må jeg vel begynne å pakke kofferten snart.. Men det er mye som skal skje før den tid! Om bare et par uker er det Durga Puja, vest-bengals største festival. Har hørt at gatene skal være overfylt av pynt, farger, gudefigurer, mennesker og hellige kuer. ehh, er det ikke det allerede??

Håper alt står bra til med dere i nord og at været er skikkelig dårlig så jeg slipper å savne det så mye ;)

1 kommentar:

  1. Takk for ny interessant oppdatering. Og ikke tenk på å savne det norske været. Det er skikkelig, skikkelig dårlig. Mye verre enn du husker det som. Helt sant!

    SvarSlett