mandag 3. september 2012

I går, søndag, var vi i bursdag til mamma og Maries kollega Manisha. Manisha bor i byen Habra, et par timers kjøretur fra Kolkata. Som jeg har nevnt tidligere så elsker jeg lange bilturer i India for det er så utrolig mye gøy å se på så det er umulig å kjede seg!

Det er også veldig gøy å bli invitert hjem til noen for da får man virkelig møte den indiske kulturen på nært hold. Hvordan man skal hilse på mennesker man ikke har møtt før, matvaner og bordsikk, samtaler og aktiviteter. Her er det åpent for pinlige tabber, kleine øyeblikk og kulturkræsj! Men vi lærer mye av det og jeg syns det er kjempegøy å se hvor forskjellig et indisk bursdagsselskap er fra et norskt.

I huset til Manisha bor foreldrene, storesøsteren med mann og barn og Manisha selv. Til bursdagen var det invitert andre venner og familie også i tillegg til oss, så det var fullt hus! Det første Manisha gjør er å vise oss rommet sitt og vi får sitte på senga mens resten av familien kommer og vi får hilse på alle. Så var det klart for å spise, og jeg syns at ved matbordet er et av de stedene du virkelig får merke kulturforskjeller! Her i India er det nemlig sånn at gjestene spiser først mens vertsskapet ser på. Så vi satt å spiste mens familien stod i ring rundt å pratet og tok bilder av oss. Når vi var ferdige med å spise var det deres tur så da satte de seg ned ved et annet bor mens vi surret litt rundt i huset.

Som i alle gode bursdager var det kake, men også her har de andre tradisjoner. Bursdagsbarnet blåste ut lysene på kaken og delte opp kakestykker som hun matet nærmeste familie med. Etterpå smørte de krem fra kaken i ansiktet på hverandre. Noe å prøve ut i neste familieselskap kanskje? Jeg, mamma og Marie sang også "hurra for deg" for Manisha med bukk og nikk og nei og publikum stod med store øyne og lurte nok på hva slags merkelige greier vi holdt på med.

Indiske besøk er veldig korte. Du kommer, spiser og går. Ganske greit egentlig.
Manisha er supersøt og det var spennende og kjempegøy å få bli invitert med hjem til henne og familien.

Her er noen bilder fra bursdagen:

Manisha med bursdagskake og gjester
Bursdagsbarnet mater mor og søster med kake

og kake i hele ansiktet! 
 også må jeg bare legge ved et bilde av denne supersøte tassen som var blant bursdagsgjestene! Mer sjarmerende unge skal man lete lenge etter!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar